Yamaha FZ-09 Forum banner
21 - 33 of 33 Posts
Zainstalowałem aplikację BMW Connect podczas mojej ostatniej podróży i była ona po prostu okropna w przypadku załadowanych plików GPX i telefonu, nie wspominając o tym, że była pożeraczem baterii. Całkowicie namieszała w moim Cardo Packtalk Edge, przenosząc sterowanie muzyką z zestawu słuchawkowego do motocykla, używając warstw ekranów do sterowania. Odinstalowałem ją. Te aplikacje są dalekie od użyteczności i nie zamierzam instalować aplikacji Yamaha na telefonie mojej żony z jej nowym motocyklem. Montuję Garmina XT na jej motocyklu.

Discussion starter · #24 ·
Zainstalowałem aplikację BMW Connect podczas mojej ostatniej podróży i była po prostu okropna z moimi załadowanymi plikami GPX i telefonem, nie wspominając o tym, że pożerała baterię. Całkowicie zepsuła mi Cardo Packtalk Edge, przenosząc kontrolę nad muzyką z zestawu słuchawkowego na motocykl, używając warstw ekranów do sterowania. Odinstalowałem ją. Te aplikacje są dalekie od użyteczności i nie zamierzam instalować aplikacji Yamaha na telefonie mojej żony z jej nowym motocyklem. Montuję Garmin XT na jej motocyklu.
to naprawdę przydatna informacja zwrotna i w zasadzie potwierdza to, co myśleliśmy od samego początku.
całkowita strata szansy przez Yamahę.

Jak trudno może być im zmienić interfejs na coś takiego jak poniżej?
Czy jest to technicznie możliwe, aby zaimplementowali to w przyszłej aktualizacji oprogramowania układowego, czy też nie ma szans i nadziei?
A tak przy okazji: Gdzieś czytałem i brzmi to wiarygodnie, że zaktualizują urządzenie do większego ekranu w modelu po liftingu, jeśli to prawda, mam nadzieję, że ekran będzie można doposażyć. Jest ogromna ramka do wykorzystania.

Discussion starter · #27 ·
Po kilku tygodniach z MT09 SP i dodaniu większości części, które chcę --- mój.umysł został przeniesiony z powrotem do StreetCross.
Tak więc, ponownie załadowałem aplikacje, które usunąłem, sparowałem telefon z motocyklem i usiadłem, aby dowiedzieć się, jak utworzyć trasę w aplikacji StreetCross.

Zacząłem dość łatwo, ale używanie mapy do wybierania miejsc jest naprawdę nieporęczne.
O ile wiem, po podjęciu decyzji o wybraniu miejsca na mapie, nie można uzyskać pomocy w postaci "znajdź stację benzynową" ani żadnej innej pomocy.

Więc wybrałem miejsce postoju, wybrałem cel, a następnie wybrałem kolejne miejsce postoju - "przed" pierwszym miejscem postoju, 7 wybrałem.

Przewidywalnie zabrało mnie to do przystanku pierwszego, z powrotem do przystanku drugiego, a następnie do celu.

Aplikacja arbitralnie nadaje punktom nazwę i nie można edytować tej nazwy.
Możesz więc uzyskać wiele punktów o tej samej nazwie, jeśli jedziesz wiejską drogą.
O ile wiem, jedyną funkcją edycji jest Usuń (i dodaj nowy przystanek po wszystkich istniejących przystankach).
Przystanki można wybierać tylko w odpowiedniej kolejności, w przeciwnym razie aplikacja po prostu wraca.

Czy ktoś uznał to za łatwe i przydatne??

Nigdy nie zawracałem sobie głowy instalowaniem aplikacji, ponieważ montuję Garmin XT na naszych rowerach i używam Basecamp. Zastanawiam się, czy można utworzyć mapę w Basecamp, wyeksportować ją do pliku GPX, a następnie zaimportować do aplikacji.

Po kilku tygodniach z MT09 SP i dodaniu większości elementów, które chcę --- mój.umysł został przeniesiony z powrotem do StreetCross.
Zatem przeładowałem aplikacje, które usunąłem, sparowałem telefon z motocyklem i usiadłem, aby dowiedzieć się, jak utworzyć trasę w aplikacji StreetCross.

Zacząłem dość łatwo, ale używanie mapy do wybierania miejsc jest naprawdę nieporęczne.
O ile widzę, po podjęciu decyzji o wybraniu miejsca na mapie, nie można uzyskać "znajdź stację benzynową" ani żadnej innej pomocy.

Zatem wybrałem miejsce postoju, wybrałem cel, a następnie wybrałem kolejne miejsce postoju - "przed" pierwszym miejscem postoju, które wybrałem.

Jak można było przewidzieć, zabrało mnie do przystanku pierwszego, z powrotem do przystanku drugiego, a następnie do celu.

Aplikacja arbitralnie nadaje punktom nazwę i nie można edytować tej nazwy.
Zatem można uzyskać wiele punktów o tej samej nazwie, jeśli jedzie się wiejską drogą.
O ile widzę, jedyną funkcją edycji jest Usuń (i dodaj nowy przystanek po wszystkich istniejących przystankach).
Przystanki można wybierać tylko w odpowiedniej kolejności, w przeciwnym razie aplikacja po prostu wraca.

Czy ktoś uznał to za łatwe i przydatne w użyciu??
Tak naprawdę nie rozumiem, czego używasz do tworzenia trasy. Sama aplikacja Streetcross?

Mój proces jest następujący:

• użyj kurviger (na komputerze jest to najłatwiejszy sposób, ale działa również za pośrednictwem aplikacji), aby utworzyć trasę (oblicz najszybszą trasę, a nie najbardziej krętą, ponieważ Streetcross połączy punkty trasy w najszybszy sposób)

• eksporuj trasę z "wieloma" dodatkowymi punktami do GPX. Streetcross ma maksymalnie 14 punktów trasy lub coś w tym stylu, więc może być używany tylko do krótkich przejażdżek

• otwórz GPX w streetcross i jedź

W ogóle nie lubię streetcross, więc przeszedłem na OsmAnd na ekranie Android auto (50€) i jest niesamowity. Większy ekran, brak limitu punktów trasy i ultra konfigurowalny.
Proces jest porównywalny, ale:

• eksporuj jako ślad w kurviger

• otwórz stronę internetową osmand na komputerze, zaimportuj ślad i ponownie wyeksportuj GPX, aby uzyskać plik punktów trasy (zajmuje 5 sekund)

• importuj trasę w aplikacji osmand na telefonie.
Trasa jest w 100% taka sama jak ta, którą zaplanowałeś. OsmAnd odbiera trasę, gdziekolwiek jesteś. Jest absolutnie idealny. Wszystko można nawet zrobić w podróży na smartfonie, gdy podróżujesz i chcesz dobrą trasę z miejsca, w którym jesteś, łatwy i szybki proces.

Podsumowując: Streetcross ma ograniczenia, jest za mały i trasy są do bani. Alternatywy są o wiele lepsze.

Używam Cardo podłączonego do mojego iPhone'a, który jest zamontowany na kierownicy za pomocą uchwytu Quad Lock. Otrzymuję bezprzewodowe ładowanie, komunikaty głosowe do wykonywania i odbierania połączeń, sterowanie głosowe nawigacją za pośrednictwem Map Google, sterowanie głosowe moją muzyką za pośrednictwem YouTube Music itp. Po prostu nie widziałem niczego od żadnego z producentów motocykli, co działałoby tak płynnie jak prosty zestaw słuchawkowy Bluetooth podłączony do zamontowanego telefonu. Jestem pewien, że sprawy się poprawią, ale będę trzymał się mojego systemu, dopóki tego nie zrobią :)

• Like
Reactions: DNFDOUG
Dlaczego potrzebujesz dużego ekranu.... Jak się na niego cały czas wpatrujesz... Potrzebujesz tylko wskazówek i to działa dobrze.
Nie jest idealny, ale spełnia swoje zadanie.
Nie zamierzam montować kolejnego ekranu i zaśmiecać widoku.... Z ekranem zumo lub aliexpress carplay.

21 - 33 of 33 Posts