Yamaha FZ-09 Forum banner
321 - 329 of 329 Posts
Nadal powinieneś nosić zatyczki do uszu.
Albo później aparaty słuchowe.

Mam MIVV MX5, z/bez db killer, myślę, że wydech jest za głośny. Czy ktoś ma sugestie dotyczące czegoś innego, co jest również wydechem podwieszanym i jest cichsze?
Rozważałem Mivv. Jak to jest z tłumikiem DB, wciąż za głośno? Czy zamiast tego założyłeś coś innego?

Niedawno kupiłem 2023, który był dostarczony z pełnym systemem Dominator, który jest praktycznie tylko prostą rurą. Było za głośno, więc sprzedałem go i założyłem z powrotem standardowy. Miałem szczęście znajdując dobre układy wydechowe na aliexpress dla innych motocykli i znalazłem ten dla MT.

https://a.aliexpress.com/_mtSdb1i

To, co daje mi nadzieję, że nie będzie strasznie głośny, to fakt, że ma duży tłumik szklany pod motocyklem, a wsuwany również ma trochę wypełnienia szklanego. Jeśli okaże się to zbyt głośne, standardowy otwór 51 mm na końcu pozwoli mi założyć inny tłumik i prawdopodobnie osiągnąć pożądany poziom dźwięku.

Ma również czujnik O2 w standardowym miejscu, więc nie będę musiał go przekierowywać ani kupować przedłużacza.

Trzymam kciuki 😂

Niedawno kupiłem model 2023, który był wyposażony w pełny układ wydechowy Dominator, który jest praktycznie tylko prostą rurą. Było za głośno, więc go sprzedałem i założyłem z powrotem oryginalny. Miałem szczęście znajdując dobre układy wydechowe na aliexpress do innych motocykli i znalazłem ten do MT.

https://a.aliexpress.com/_mtSdb1i
Właściwie to nie wygląda tak źle jak na chiński tłumik. Wylot wygląda na nieco za duży, ale chyba próbowali skopiować wydech Yamahy z MotoGP.

Dodatkowo można go dostać w różnych wykończeniach, a nawet z różnymi markami! Może być bez marki i mieć ten wygląd z podwórka z puszki po farbie dla autentycznego stylu ghetto, lub wygląd szczotkowanej stali nierdzewnej z marką FireTorch lub iStunt Modify i wszystko pomiędzy! LOL

Ale na serio... FireTorch, bracie. To musi być FireTorch.

Image

Szczerze mówiąc, to nie wygląda tak źle jak na chiński tłumik. Wylot wygląda na nieco za duży, ale myślę, że po prostu próbowali skopiować wydech Yamahy MotoGP.

Poza tym można go dostać w różnych wykończeniach, a nawet z różnymi markami! Może być bez marki i mieć ten wygląd z podwórka z puszki po farbie dla tego autentycznego stylu getta, lub szczotkowany wygląd stali nierdzewnej z marką FireTorch lub iStunt Modify i wszystko pomiędzy! LOL

Ale na poważnie... FireTorch, bracie. To musi być FireTorch.

View attachment 181172
Szczerze mówiąc, mam całkiem duże nadzieje, wybrałem wykończenie ze stali nierdzewnej bez marki. Końcówka mnie zbytnio nie interesuje, ponieważ mogę ją zamienić na dowolny tłumik 51 mm, ale fakt, że ma duży tłumik typu glass pack pod motocyklem, gdzie większość wydechów do MT to tylko rura, daje mi nadzieję, że będzie do zniesienia.

Czekam z niecierpliwością, aby zobaczyć, jak się porównuje.

• Like
Reactions: MrMonoWheel
321 - 329 of 329 Posts